• Veckans Artist SUPERTRAMP

    Supertramp är ett brittiskt pop/rockband bildat 1969 och fyller 50 år i år. Gruppen började sin musikaliska karriär inom progrocken. 1974 kom genombrottet med albumet Crime of the Century och låten "Dreamer", en av deras första framgångsrika låtar. Det var nu som Supertramp skapade sitt speciella sound. Rick Davis och Roger Hodgson blev ett starkt låtskrivarpar som kom att skapa några odödliga klassiker i mitten av och i slutet av 1970-talet. Från 1972–1988 var Dougie Thomson gruppens basist, och trummisen Bob Siebenberg och multiinstrumentalisten John Helliwell var medlemmar från 1973–1988.

    År 1979 släpptes albumet Breakfast in America som gjorde stor succé. Albumet var mer poporienterat än tidigare och innehöll några av gruppens största hits, som "Breakfast in America", "The Logical Song" och "Goodbye Stranger". 1983 lämnade Hodgson gruppen efter att ha medverkat på albumet ...Famous Last Words... med hiten "It's Raining Again". Supertramp upplöstes 1988, men återbildades av Davies igen tillsammans med Siebenberg och Helliwell 1996–2002. Hodgson var dock inte med i återföreningen p.g.a. samarbetssvårigheter och Thomson medverkade inte heller.

    Wikipedia

    Om radio88

    Vi spelar musiken du glömt att du kommer ihåg - de största hitsen från the golden years! Radio 88 Partille drivs av samling entusiaster som ägnar många tusen timmar varje år åt att värna om våra lyssnare och annonsörer.