• Veckans Artist STEVIE WONDER

  Stevie Wonder är en amerikansk musiker, sångare, kompositör och producent. Stevie Wonder har betytt oerhört mycket för amerikansk pop, soul och funk. Han kan klassificeras som en multi-instrumentalist, då han spelar trummor, basgitarr, congas, och framförallt, piano, munspel och keyboard. En stor inspirationskälla för honom var Ray Charles. Stevie fyllde nyss 70 år!

  Wonder skrev skivkontrakt med Motown Records när han var tonåring, och han har fortsatt att spela in och framföra för det skivbolaget till idag. Han har blivit en av de mest framgångsrika och välkända artisterna i världen, med nio amerikanska topplistettor och över 100 miljoner sålda album. Stevie Wonder har erhållit 22 Grammisar (rekord för manlig soloartist) samt tre Grammisar som producent och blivit inbjuden till både Rock and Roll- och Songwriters Hall of Fame.

  Med en av sina största hits, "I Just Called to Say I Love You" (1984) framförd i den romantiska komedin En tjej i rött regisserad av Gene Wilder, tilldelades Wonder 1984 en Oscar för bästa sång. Operastjärnan Luciano Pavarotti kallade honom en gång för "ett riktigt stort musikaliskt geni".

                                                                                                             Wikipedia

  Om radio88

  Vi spelar musiken du glömt att du kommer ihåg - de största hitsen från the golden years! Radio 88 Partille drivs av samling entusiaster som ägnar många tusen timmar varje år åt att värna om våra lyssnare och annonsörer.