Styrelseledamot samt programledare för Kånntry och Improvizzario

Kent är nuförtiden programledare för:

 

  • Kånntry (tillsammans med Bill Werngren) varannan måndag kl 19-20
  • Improvizzario (tillsammans med Bengt Stahlman) torsdagar kl 21-22

Kontakt

E-Post: Klicka här

 

Ålder: Mitt i livet.

Kommer från/bor nu: är numer tillbaka på födelseorten, dvs Partille. Har dessemellan bott mest i Göteborg, men även några år i Toronto, Kanada.

Jobbar/Jobbat med: är utbildad språklärare, men har jobbat de sista dryga trettio åren som skyltmakare!

Första musikminnet/skivan/CD: var inte speciellt intresserad av musik under barndomen. Musikminnena handlar mest om svensktoppslåtar som skvalade ut ur mammas transistorradio. Och att jag fick ett signerat foto av Thore Skogman när han höll upp en Skogaholmslimpa. Han blev därför min första idol.

Fick sedan upp ögonen för 50-talsrock tack vare Hylands Hörna, som en gång utsåg "Sveriges rockkung" (jag tror det blev Rock-Ragge).

Första skivan: "Sofia dansar go-go" med Stefan Rüdén.

Favoritmusik idag: har förstått att jag är ovanligt bred i min musiksmak jämfört med de flesta. Det finns bra låtar inom alla genrer. Men min tidiga kärlek till 50-talsrock och 60-talssoul kommer nog aldrig att rosta.

Kontakt med Radio 88: 2002, på den tiden det fortfarande hette Radio FM, kontaktade jag dåvarande stationschefen och klagade på att de hade för lite soul. OK, kom in och gör ett soulprogram då, sa han, och på den vägen är det.

Varför Radio 88: är av uppfattningen att "en bra låt är alltid en bra låt", vilket gör att Radio 88:s musikutbud passar mig som handsken. Är också allergisk mot radiostationer som tjatar ut låtar tills man hatar dem.

Tidigare radio/musikerfaranhet: var DJ på lagom låg nivå som student på 80-talet och tillhörde även de där som spelade in blandband som vi sålde (det är väl preskriberat nu!?).