Sänder Rocknight på fredagar klockan 19:00 - 22:00.

 

Vilhelm är programledare för:
 • Rocknight

Kontakt
E-Post: Klicka här
 

Namn: Vilhelm Örtendahl, kallas Ville

Ålder: Född 24 januari 1965.

Kommer från/Bor nu: Göteborgare, född på KK2, Annedal, farsan kommmer från Mölndal, morsan från Udevalla. Uppväxt i Frölunda, där jag fortfarande bor, och lär väl bli kvar tills jag drar in årorna.

Jobbar/Jobbat med: Travade in på Arbetsförmedlingen första dan efter gymnasiet, började jobba som montör på en båttillbehörsfirma dan efter, där blev jag i 6 år, bytte till stans äldsta glasmästeri o blev plåtslagare o svetsare i nästan 8 år. Sen fick jag för mig o gå på Chalmers, vilket jag gjorde, o har idag arbetat inom konsultbranschen som konstruktör sen 1999. Det jobbet har tatt mig till platser som Kina, Irland, Belgien o nu senast Norge. Är nu stationerad i det vita höghuset intill motorvägen mittemot Kallebäck.

Första musikminnet/skiva/CD: Ledmotivet till High Chapparal på tv hos morfar på 60-talet, och en favorit som liten var Hambostinta I Kortkort…första vinylen bör ha varit nåt med Pippi Långstrump eller Nicke Lilltroll. Första CD måste varit nåt med Stones. På 70-talet upptäckte jag den lite tuffare musiken, o första konserten var The Sweet på Scandinavium 1976. Idag skulle nog ingen släppa iväg en 11-åring ensam på konsert, men jag överlevde…och blev vad jag är..

Favoritmusik nu: Älskar Rolling Stones, och har en förening med 21 medlemmar, www.stonesvikings.com som åker ut i världen så fort Stones spelar. Brinner även för så kallad Classic Rock, med alla de klassiska hårdrocksbanden från 70 o 80-talet.

Kontakt med Radio 88: Gjorde i egenskap av Stonesexpert en hel hög med entimmesprogram under namnet Stonetime med Torgny Almholt och Ove Tingvall 2006. Då Torgny även gjorde Rocknight ihop med Robban Ericsson så hoppade jag in där ibland innan jag blev permanent programledare ca 2007. Älskar o göra Rocknight varje fredag, alltid upptäcker man nån ny musik, o sen har vi väldigt roligt i studion. Vi interagerar med våra lyssnare i realtid på Facebook under programmet, vilket är väldigt uppskattat av både dem och oss.

Varför Radio 88: Tycker det är en grymt bra kanal, med människor som drivs av sitt musikintresse.

MER OM MIG:

Samlar Stonesprylar o skivor, spelar bas i rockcoverbandet Strange Fruit, som drog igång igen efter en liten paus på drygt 20 år, så vill ni ha ett bra band för fest eller nåt annat, så kontakta mig. Läser rockbiografier på löpande band, tidningen Classic Rock o den svenska Rock’n’Roll Magazine är ett måste, den sistnämnda har gjort hemma-hos reportage hos mig i egenskap av Stonesdåre…. Pappa till 20-åriga tvillingar som måste vara anledningen till mina gråa hår, det kan ju inte vara åldern, jag känner mig ju som 20 fortfarande.. :)

https://www.facebook.com/groups/344137523888/?fref=ts