Sänder Mean Woman Blues, Swing & Sweet, Aladdin samt Morgon med Werna

 

Werna är programledare för:
 • Mean Woman Blues
 • Swing & Sweet
 • Morgon med Werna
 • Aladdin

Kontakt
E-Post: Klicka här

 

Ålder: 70 plus.

Kommer från/bor nu: Född i Landvetter, flyttade därifrån till den nya stadsdelen Kortedala år 1955, när jag var 11 år, och där bodde jag tills år 2000, när jag köpte mitt hus i Ucklum och här bor jag och stortrivs. Jobbar/Jobbat med: Är en glad pensionär, som sedan 10 ½ år är på Radio 88 och spelar rock’n’roll och blues bl a från de gyllene årtalen, dvs från 50-60-talen och bakåt. Som 19-åring den 3 sept.1963 började jag på Kronofogdemyndigeten i Göteborg (fast det hette inte så på den tiden) och där var jag anställd i 39 år.

Första musikminnet/skivan/CD: Mina allra första musikminnen består av storbandsmusik från 40-talet och dragspelsmusik (gärna franskt musettedragspel) för mina morbröder var duktiga musiker, så det är musiken, som jag växte upp med – än i dag är Gene Krupa min ”husgud”! Men min första egna grammofonskiva (”en ”stenkaka”- 78-varvare) var den som min pappa köpte till mig 1957 med Little Richard, ”Tutti Frutti” och ”Long Tall Sally”, vilken jag spelade om och om igen samma dag ( 27 ggr!) så min stackars pappa ångrade nog lite att han köpte skivan! Favoritmusik idag: Rock’n’roll från 1954 – 1963, blues, boogie-woogie, zydeco, storbandsmusik från 30-40-talet, älskar wienervalser och operetter och får tårar i ögonen när jag lyssnar på ”Duetten ur Pärlfiskarna” med Jussi Björling och Robert Merrill från 1936, älskar operor som t ex La Boheme, Rigoletto och Madame Butterfly. Kontakt med Radio 88: Via Nic Nilsson, en god vän, som redan sände på Radio 88 och som rekommenderade mig att ta kontakt med radion när den ombildades 2004, vilket jag gjorde och fick börja sända mitt första program ”Mean Woman Blues” den 30 mars 2004.

Varför Radio 88: Det var en märklig ”kommit-hem”-känsla från första början, som jag inte kan förklara. På något vis kändes det, som jag funnit något värdefullt, en hobby att vara rädd om.

Tidigare radio/musikerfarenhet: En kort sejour på Radio Bohuslän en sommar 2002 och ett vikariat därefter som varade 1½ år på Radio Trollhättan med ett rock’n’rollprogram som jag kallade ”Diggety-Doggety”

MER OM MIG: Har en underbar dotter – Helena och två härliga barnbarn, Rasmus och Tina.

Numera har jag en kär hobby - jag tar med mig go’a glada människor till USA på ”upptäckts-/nöjes”-resor och det har blivit en del USA-besök under de senaste åren…Viva Las Vegas!!! Men tidigare var jag hemvärnslotta med sergeants grad med placering på kretsstaben i Göteborgs Skärgårds Hemvärnsområde på gamla KA4, oj va’ det var roligt och spännande! Har varit lottachef på 90-talet under lottors militärutbildning på Basförsvarsskolan i Karlskrona och på Berga Örlogsbas. På 80-talet läste jag geologi 6 kvällsterminer på Chalmers och var med att grunda/starta Göteborgs (Amatör-)Geologiska Förening (är och var nyfiken på varför berg och natur ser ut som de gör).

Har ett motto här i livet – Man skall inte dö nyfiken – våga chansa, ta språnget - annars ångrar du dig senare i livet!